Bijeenkomsten

Webinar ‘Seksuele gezondheid van kinderen in gezinnen met meervoudige en complexe problematiek’

  • 12/04/2023
  • 16:00 - 17:00

Word jij als ambulante gezinshulpverlener in gezinnen met meervoudige en complexe problematiek regelmatig geconfronteerd met het thema seksualiteit, maar vind je het lastig om hier goed op in te spelen? Op welke wijze kun jij de seksuele gezondheid van gezinsleden op positieve wijze ondersteunen?

Hierovr gaat het gratis online webinar met Liesbeth Blommert (orthopedagoog generalist bij het Ambulante Gezinnenteam, waaronder IAG, met een achtergrond in CGT, EMDR, PCIT en Triple P; verantwoordelijk voor de seksuologische zorgketen, seksuologische behandeling en consultaties als Seksuoloog [i.o. NVVS] bij ‘s Heeren Loo Noordwijk) als gastspreker

Binnen de ambulante zorg aan gezinnen met meervoudige en complexe problemen, zoals de Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG), komt seksualiteit, gevraagd en ongevraagd, dikwijls op de gespreksagenda voor de professional. Regelmatig ontbreken handvatten om hieraan vorm te geven in beeldvorming en behandelplannen. Een pro-actieve en positieve benadering van seksualiteit blijkt hierbij helpend en beschermend te zijn.

In dit webinar wordt o.a. stil gestaan bij waarom het belangrijk is om dit onderwerp met gezinsleden te bespreken, als ook de voorwaarden die nodig zijn om tot gezonde seksuele ontwikkeling te komen. Je krijgt handvatten en praktische tips om als professional seksualiteit en seksuele vorming binnen het gezin op een positieve wijze te kunnen ondersteunen.

Het webinar wordt georganiseerd in samenwerking met het Expertisecentrum Gezinnen met meervoudige en complexe problemen.

Voor meer informatie over het programma bekijk de uitnodiging.

Inschrijven    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.