Bijeenkomsten

Webinar ‘Werken aan de werkrelatie: sleutels voor een gezinsgerichte blik’

  • 14/04/2022
  • 16:00 - 17:00

Hoe zorg je voor een goede werkrelatie met het hele gezin? Hoe zorg je voor een veilig klimaat, waarin ook kinderen en jongeren écht mee durven doen? Hoe stimuleer je de samenwerking tússen gezinsleden aan door iedereen gedeelde doelen?

Werken aan sterke werkrelaties met gezinnen: een bewezen effectieve sleutel in de jeugd- en opvoedhulp. Kritisch reflecteren op die werkrelaties kan daarom bijdragen aan betere behandelresultaten. Maar in het werken met gezinnen is dat ingewikkeld: je werkt aan meerdere werkrelaties tegelijkertijd, met gezinsleden die onderling verschillen in motivatie, ontwikkelingsleeftijd en wensen en behoeften in de hulpverlening. Dat vraagt om een gezinsgerichte blik op de werkrelatie. Hoe kunnen professionals dat concreet doen?

Tijdens dit gratis online webinar neemt Marianne Welmers Van de Poll (docent Social Work en onderzoeker Lectoraat Jeugd aan Hogeschool Windesheim) je aan de hand van concrete voorbeelden mee in die gezinsgerichte kijk op de werkrelatie en op de vaardigheden die dit vraagt van professionals. Je ontvangt praktische tips en er is daarnaast ook ruimte voor het delen van dilemma’s en het stellen van vragen.

Dit webinar wordt georganiseerd in samenwerking met het Expertisecentrum Gezinnen met meervoudige en complexe problemen.

Voor meer informatie over het programma bekijk de uitnodiging.

Inschrijven


    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.