Bijeenkomsten

Webinar ‘Werkzame elementen in ‘FamilieKracht’: samen met en in de familie aan de slag’

  • 16/06/2022
  • 15:30 - 16:30

Waarom is Familiezorg belangrijk? Wat zijn de leidende principes die je kunnen helpen in de hulp aan gezinnen met meervoudige en complexe problemen? Wat is de rol van het sociaal netwerk en hoe betrek je het sociaal netwerk in de zorg? Hoe zorg je dat gezinnen op eigen FamilieKracht verder kunnen met behulp van hun netwerk?

Of kinderen zich positief kunnen ontwikkelen en veilig kunnen opgroeien hangt voor een belangrijk deel van de ouders/opvoeders af. Zij zijn de basis van waaruit het kind zich ontwikkelt. Helaas behandelen professionals problematiek bij kinderen vaak nog te eenzijdig, terwijl de oorzaken vaak in de samenhang tussen het gezin en de omgeving liggen. Dit geldt zeker voor gezinnen waarbij meervoudige en complexe problemen spelen die veel stress veroorzaken.

‘FamilieKracht’ is een intensieve werkwijze voor multi-stressgezinnen met kinderen van 0 tot 23 jaar waarbij sprake is van een vastgelopen thuissituatie door maatschappelijke problemen en (een vermoeden van) GGZ-problematiek. Het hoofddoel van ‘FamilieKracht’ is dat het kind of de jongere binnen het gezin weer veilig en gezond kan opgroeien.

Tijdens dit gratis online webinar nemen Roos van Soomeren en Peter Lutters van IHUB je aan de hand van concrete praktijk voorbeelden mee in de werkwijze van ‘FamilieKracht’. Je ontvangt praktische tips en er is daarnaast ook ruimte voor het delen van dilemma‚Äôs en het stellen van vragen.

Dit webinar wordt georganiseerd in samenwerking met het Expertisecentrum Gezinnen met meervoudige en complexe problemen.

Voor meer informatie over het programma bekijk de uitnodiging.

Inschrijven


    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.