Nieuws

Laat je inspireren: terugblik webinars!

23-06-2021

Van november 2020 tot en met juni 2021 hielden we vier inspirerende webinars, waaronder twee in samenwerking met het Expertisecentrum voor Gezinnen met meervoudige en complexe problemen. Alle vier hadden ze betrekking op een boeiend en zeer actueel onderwerp met veel aandacht voor het aanreiken van praktische hulpmiddelen die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Dat was duidelijk terug te zien in de grote belangstelling, opkomst en enthousiaste reacties van professionals uit het hele land. Alle webinars zijn terug te kijken!

Harrie van Leeuwen en Marca Geeraets (Bureau PEERS) spraken over het belang van een verklarende probleem- en krachtenanalyse als basis voor het opstellen van doelen en het beslissen over passende hulp.

Daniƫlle Jansen en Loraine Visscher (Expertisecentrum voor Gezinnen met meervoudige en complexe problemen / UMCG / RuG) deelden inzichten vanuit onderzoek hoe we het stelsel voor jeugdigen en gezinnen met meervoudige en complexe problemen kunnen verbeteren, wat de werkzame elementen zijn van interventies voor deze gezinnen en hoe hulpverleners en interventies versterkt kunnen worden voor het bieden van optimale en passende hulp.

Jana Knot-Dickscheit en Marieke Boelhouwer (Expertisecentrum voor Gezinnen met meervoudige en complexe problemen / RuG / Molendrift) deelden belangrijke uitgangspunten in de samenwerking met en rondom gezinnen met meervoudige en complexe problematiek, wat de werkzame principes en de succes- en belemmerende factoren hierin zijn.

Marjan de Lange (Ketenbreed leren / Jeugdhulp Advies en Ontwikkeling) nam ons mee in hoe je het levensverhaal samen met kinderen en ouders in kaart kunt brengen en wat de voordelen zijn van het uitwerken van het levensverhaal. Daarnaast gaf zij praktische tips en mooie hulpmiddelen voor het direct benutten van deze voordelen in de dagelijkse praktijk.