Nieuws

Nieuwe digitale levenslijn tool voor professionals

23-06-2021

De digitale levenslijn tool is een prachtig instrument dat professionals helpt om de informatie over levens- en hulpverleningsgeschiedenis van kind en gezin op een heldere en systematische manier te ordenen. Het biedt een visueel overzicht van het levensverhaal, vanaf de geboorte tot aan de huidige situatie en met aandacht voor alle belangrijke levensgebieden.

Ter ondersteuning
De levenslijn tool is niet bedoeld ter vervanging van het gesprek met jeugdigen en ouders maar ter ondersteuning van professional bij het ordenen en samenvatten van informatie naar aanleiding van het gesprek. In een gesprek met jeugdige en gezin gaat het om oprechte aandacht en interesse voor hun verhaal en ervaringen. Zet de levenslijn tool na het gesprek in om een samenvattend en visueel overzicht te creƫren van de opgehaalde inzichten.

Delen
Het delen van dit samenvattend levenslijn overzicht met de andere bij het gezin betrokken professionals draagt bij aan een gezamenlijk en gedeeld beeld van levens- en hulpverleningsgeschiedenis van jeugdige en zijn of haar gezin. Dit kan helpen om samen sneller tot de kern te komen en om concrete stappen te zetten die echt het verschil maken.

Meer weten en zelf aan de slag?
Bekijk hier meer informatie over de levenslijn tool.

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen!
Voor vragen en feedback neem contact op met Alona Labun, coƶrdinator Kenniswerkplaats Jeugd Friesland via labun.a@jeugdhulpfriesland.nl.