Nieuws

Update onderzoek naar wat werkt in kleinschalige woonvoorzieningen voor jongeren

11-07-2022

De Kenniswerkplaats Jeugd Friesland voert, in samenwerking met het Jeugd Expertisenetwerk Noord-Nederland (het JENN), een onderzoek uit naar de werkzame elementen van kleinschalige woonvoorzieningen voor jongeren. Als onderdeel van dit onderzoek is recent een FACTSHEET verschenen waarin een beknopt overzicht wordt gegeven van actuele en bestaande kennis rondom werkzame elementen van kleinschalige woonvoorzieningen.

Momenteel verkennen we, door middel van interviews met jongeren en ouders, en door focusgroepen met professionals welke van deze elementen bijdragen aan een succesvolle plaatsing, voor wie en waarom. We hebben inmiddels al 9 jongeren, 5 ouders en 13 professionals gesproken. Zij hebben hun ervaringen en idee├źn met het wonen of werken in kleinschalige woonvoorzieningen met ons gedeeld. Dit leverde al een heleboel interessante inzichten op!

We verwachten het onderzoek in augustus 2022 af te ronden. Na de zomer bundelen we de inzichten en delen de opbrengsten breed o.a. via een uitgebreid verslag, een factsheet / digitale magazine, inspiratie bijeenkomst(en) en een reeks gratis online webinars. Ook wijzen we je graag op de sessie die we op 7 november verzorgen tijdens Voor de Jeugd Dag 2022 (livestream vanuit de Westergas Amsterdam). Hierin delen we samen met een ervaringsdeskundige ouder en collega’s van het JENN de belangrijkste bevindingen uit het onderzoek. Inschrijven kan vanaf september. Deelname aan de online editie van Voor de Jeugd Dag is kosteloos.

HEB JE VRAGEN?

Mocht je meer informatie willen over dit onderzoek, neem dan gerust contact op met de onderzoeker verbonden aan dit project: Loraine Visscher, loraine@awtjf.nl

Of met het aanspreekpunt van de werkgroep kleinschalige woonvoorzieningen van het JENN: Klara van Zoest, klara.van.zoest@groningen.nl