Seksuele gezondheid van kinderen in gezinnen met meervoudige en complexe problematiek

Op 12 april 2023 vond een boeiend webinar ‘Seksuele gezondheid van kinderen in gezinnen met meervoudige en complexe problematiek’ plaats met Liesbeth Blommert van ’s Heeren Loo Noordwijk als gastspreker. Het webinar werd georganiseerd door de Kenniswerkplaats Jeugd Friesland in samenwerking met het Expertisecentrum voor Gezinnen met meervoudige en complexe problemen.

Tijdens het webinar nam Liesbeth Blommert de deelnemers mee in hoe de hulpverleners de seksuele gezondheid van gezinsleden op een pro-actieve en positieve wijze kunnen ondersteunen.

  • Waarom is het belangrijk om dit onderwerp te bespreken?
  • Welke voorwaarden zijn nodig om tot gezonde seksuele ontwikkeling te komen?
  • Welke aspecten van seksualiteit kunnen aan bod komen tijdens de gesprekken met gezinsleden in de beeldvormende fase?
  • Hoe ondersteun je als professional vervolgens seksualiteit en seksuele vorming binnen het gezin op een positieve wijze?
  • Wat zijn de cruciale randvoorwaarden (op niveau van professional en organisatie) om goed in te kunnen spelen op het thema ‘seksualiteit en seksuele gezondheid’?

De deelnemers hebben een schat aan inhoudelijke handvatten ontvangen om ‘seksualiteit’ en ‘seksuele gezondheid’ vorm te geven in beeldvorming en behandelplannen, als ook praktische tips om direct aan de slag te gaan in hun eigen praktijk.

Bekijk HIER de presentatie van Liesbeth Blommert, met op p. 11 en 12 verwijzingen / links naar relevante publicaties, richtlijnen, instrumenten en hulpmiddelen.

HEB JE VRAGEN?

Stel ze gerust aan Alona Labun (coördinator Kenniswerkplaats Jeugd Friesland) via labun.a@jeugdhulpfriesland.nl